Studentska praksa u međunarodnim kompanijama

Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, koji deluje u okviru Novosadskog univerziteta, i najveća studentska organizacija na svetu AIESEC potpisali su ugovor o saradnji i osnivanju specijalne jediniceTehnički fakultet „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu
Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu

novosadske lokalne kancelarije u najvećem banatskom gradu. Specijalna jedinica AIESEC u Zrenjaninu omogućiće studentima volontersku stručnu praksu u inostranstvu, gde će, pored internacionalnog iskustva i upoznavanja različitih kultura, moći da usavrše i engleski jezik.

 

- Poželeli smo da proširimo našu viziju kreiranja mladih lidera na Tehničkom fakultetu i u sredini kao što je Zrenjanin, jer smatramo da ovaj grad zaista ima potencijala. Time ćemo studentima omogućiti dodatnu aktivnost kojom mogu da se bave – rekao je predsednik AIESEC kancelarije u Novom Sadu Vedran Rašić.

Student prodekan Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” Nikola Petrov veli da osnivanje specijalne jedinice AIESEC u Zrenjaninu znači mnogo, jer će obilazak drugih država i sticanje radnog iskustva svakako doprineti budućim akademskim građanima pri zapošljavanju, što je i krajnji cilj svega ovoga.

Prisustvom na preko 2.400 univerziteta u 113 zemalja, sa preko 86.000 članova, AIESEC omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Program stučnih praksi omogućava studentima završnih godina studija i postdiplomcima da steknu praktično znanje i iskustvo, i razviju se lično i profesionalno radeći u kompanijama i organizacijama u inostranstvu.

Praksa podrazumeva od dva meseca do godinu dana intenzivnog sticanja praktičnog iskustva u velikom broju oblasti, poput ekonomije, marketinga, projektnog menadžmenta, finansija, odnosa sa javnošću, ljudskih resursa, informacionih tehnologija, predavanja stranog jezika, socijalnog rada i mnogih drugih.

Ž. Balaban

Izvor „Dnevnik“

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*