Tiodorović: Ne možemo terati decu da se vakcinišu

1623350045-dsc_3548-1024x683

Ne možemo pritiskati đake starije od 12 godina da se vakcinišu, a da pritom nemo ni približno onome što bismo želeli kod njihovih roditelja ili prosvetnih radnika, rekao je jutros epidemiolig i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Gostujući na RTS-u, on se osvrnuo i na mogućnost uvođenja testiranja đaka.

„Svako insistiranje na testiranju đaka mora biti realno. Ako su imali kontakt sa nekim ko je bio pozitivan, to je u redu, ali masovno testiranje može samo u neke naučne svrhe, nikako to sprovoditi stalno“, objasnio je Tiodorović.

On je napomenuo da je za regularan povratak đaka u školske klupe potrebna „mirnija epidemiološka situacija“, a to, prema njegovim rečima tokom septembra teško da to možemo očekivati. „Situacija se samo može pogoršavati“, kaže Tiodorović. On je uputio poziv prosvetnim radnicima koji to još nisu učinili, da se vakcinišu, i tako doprinesu što stabilnijoj epidemiološkoj situaciji.

Izvor: Nova

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*