Tomislav Jovanović: Ne prodajemo Petnicu „Megatrendu“

737042-1

Finansiranje Istraživačke stanice Petnica uskoro će biti rešeno i ta institucija sa tradicijom neće biti na prodaju, rekli su danas u Beogradu zvaničnici Ministarstva prosvete i nauke Srbije.
Na sednici Odbora Skupštine Srbije za prosvetu, resorni ministar Tomislav Jovanović negirao je tvrdnje da će Petnica biti prodata, a da je zainteresovani ulagač Univerzitet „Megatrend“.
- Niko ne razmišlja o tome – kazao je Jovanović.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Tubić rekao je da bi Petnica uskoro trebalo da dobije još 28,2 miliona dinara i podsetio da je već uloženo deset miliona evra.

Direktor Petnice Vigor Majić istakao je da sada očigledno postoji volja da Petnica dobije finsijsku podršku, ali je upozorio da su sredstva šest puta manja nego 2010. godine.

On je naveo da je Petnica delimično opremljena, prostor je uređen, ali to neće imati značaja ako stanica ne bude novca za programe i druge aktivnosti Istraživačke stanice.

Izvor: Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*