U više od 100 škola u Vojvodini časovi skraćeni na 30 minuta

viber_slika_2022-02-28_18-21-23-007

U srednjoj Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ i desetak osnovnih škola u Novom Sadu, kao i u više od 100 škola u Vojvodini članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (USPRV) štrajkuju skraćivanjem časova na 30 minuta.

Predsednik USPRV Zvonimir Jović kaže da od 120 škola u Vojvodini u kojima taj sindikat ima članove, u 70 su časovi skraćeni na pola sata, u 30 škola časovi nisu skraćeni, ali članovi tog sindikata izlaze iz učionica posle 30 minuta.

USPRV je organizovao i protest u Beogradu sa zahtevom da se smanji broj učenika po odelenjima na najviše 24, da se plate prosvetnim radnicima povećaju za 12 procenata, kao i da se menjaju zakoni u oblasti obrazovanja kako bi se obezbedio bolji položaj zaposlenih u školama i podigao kvalitet obrazovanja.

„Tražimo poboljšanje opšteg položaja prosvetnih radnika, da se oni pitaju u vezi procesa obrazovanja i više vrednuje naš rad“, kaže Jović.

On navodi da će 21. i 31. marta članovi USPRV ponovo štrajkovati skraćivanjem časova na 30 minuta i u svim većim gradovima organizovaće konferencije za novinare.

Izvor Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*