У више од 100 школа у Војводини часови скраћени на 30 минута

viber_slika_2022-02-28_18-21-23-007

У средњој Електротехничкој школи „Михајло Пупин“ и десетак основних школа у Новом Саду, као и у више од 100 школа у Војводини чланови Уније синдиката просветних радника Војводине (УСПРВ) штрајкују скраћивањем часова на 30 минута.

Председник УСПРВ Звонимир Јовић каже да од 120 школа у Војводини у којима тај синдикат има чланове, у 70 су часови скраћени на пола сата, у 30 школа часови нису скраћени, али чланови тог синдиката излазе из учионица после 30 минута.

УСПРВ је организовао и протест у Београду са захтевом да се смањи број ученика по оделењима на највише 24, да се плате просветним радницима повећају за 12 процената, као и да се мењају закони у области образовања како би се обезбедио бољи положај запослених у школама и подигао квалитет образовања.

„Тражимо побољшање општег положаја просветних радника, да се они питају у вези процеса образовања и више вреднује наш рад“, каже Јовић.

Он наводи да ће 21. и 31. марта чланови УСПРВ поново штрајковати скраћивањем часова на 30 минута и у свим већим градовима организоваће конференције за новинаре.

Извор Данас

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*