Унија просветних радника Србије: Непосредна настава за основце је ризик!

skole-bakic

 

Унија просветних радника Србије у данашњем саопштењу истакла је да је одлука Кризног штаба да ђаци од првог до четвртог разреда остану у школским клупама погрешна, јер је тиме, како наводе, угожено здравље учитеља и њихових породица.

Из Уније кажу да би таквом одлуком могао да се понови сценарио из децембра прошле године, када смо, како наводе, у школама широм Србије имали драматичне ситуације.

Истичу да су тада учитељи доведени у ситуацију излагања високом ризику од заражавања, јер су и поред великог броја инфицираних короном, остали у непосредној настави.

„Много пута смо наглашавали колико је тешко одржавати физичку дистанцу међу ученицима млађег школског узраста, а од медицинског дела Кризног штаба упознати смо да су деца тог узраста асимптоматски преносиоци, тако да смо били суочени са додатним стресом, бринући за сопствено и здравље наших породица“, наводи се у саопштењу Уније.

Тврде и да је значајан пораст оболелих учитеља у том периоду био последица такве одлуке. Подсећају и да је Унија у том периоду редовно прикупљала податке са терена о броју оболелих ученика и учитеља, због чега је захтевала прелазак на онлајн наставу и у млађим разредима основне школе.

Сматрају да би због тога и пролећни распуст могао да почне раније, у априлу, као сто је прошле године због великог броја заражених у школама нагло прекинуто прво полугодиште и почео зимски распуст.

Извор: Дневник

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*