Унија синдиката просветних радника тражи да у одељењима не буде више од 24 ученика

1630406462-prosvetari-750x422-1

Представници Уније синдиката просветних радника Србије одржали су данас испред Скупштине Србије протест под слоганом „Не одустајемо“, након кога је најављено да ће парламенту, Влади и председнику Србије бити предат захтев да у одељењима не буде више од 24 ученика, уз петицију коју је потписало 30.000 чланова тог синдиката.

Председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић рекла је обраћајући се присутнима да „ако хоћемо квалитетније образовање за свако наше дете мора да се смањи број ученика у одељењу“.

Она је рекла да власти у Србији треба да, што се тиче прилагођавања стандардима Европске уније, „почну од почетка“, што је, како је навела „број ученика у одељењима“, односно њихово смањивање тамо где их има више од 24.

У име учитеља присутнима се обратила Весна Јеротијевић, која је рекла да то што су само за основце у Београду обезбеђени бесплатни таблети представља „дискриминацију деце“.

Јеротијевић је рекла да је „недопустива порука која се шаље“ основцима који полазе у школу 1. септембра у другим крајевима Србије „извините за вас нема, ви не живите у Београду“, и да би поводом те акције власти „требало да се застиде а не да се диче“.

Представница синдиката из предшколске установе „Младост“ у Бачкој Паланци Драгана Јелић је рекла да је потребно увести бенефиције за васпитаче који брину о деци, као и да се усклади образовање у тој области, које се разликује од града до града.

Захтев за смањење броја ученика у одељењима, као и за производне платне разреде, предат је уз петицију коју је потписало 30.000 чланова овог синдиката.

Колона просветара из Београда и више градова Србије се са транспарентима и уз звиждање пиштаљки упутила затим до Владе Србије, односно до Министарства просвете, науке и технолошког развоја, где је протест настављен.

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*