URADITE TO JOŠ DANAS ZA VAŠU DECU

zvonko
Sve kritičnija epidemiološka situacija, koja se iz dana u dan pogoršava, navela je zemlje u okruženju da zatvaraju škole i da prelaze na nastavu na daljinu. Srbija nažalost nije jedna od njih.  Prelazak na onlajn nastavu određen je za jedan deo  obrazovnog sistema, dok se u prvom ciklusu osnovnog obrazovanja nastavlja neposredni obrazovno – vaspitni rad u školi.
Novouvedenim epidemiološkim merama, učenici mlađih razreda su poistovećeni sa stadom koje treba čuvati, ali ne od izloženosti virusu, već kao grupu na okupu, koja treba da stekne imunitet krda. Učitelji i nastavnici, koji ostvaruju nastavni proces u mlađim razredima, nisu pastiri stada, niti goniči krda, već ljudi koji Vašu decu obrazuju i vaspitavaju.
Prema podacima sa terena, kojima raspolažemo, broj zaraženih među učenicima, nastavnicima i pomoćnim radnicima daleko je veći od onoga koji se iznosi u javnosti. Alarmantno je povećan u odnosu na period od marta meseca 2020. godine, kada smo sa ukupno 57 zaraženih u zemlji prešli na onlajn nastavu. Međutim, sada kada je broj novoobolelih ili su u izolaciji veći od 7 hiljada, nastava od I do IV razreda, odvijaće se prema uputstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je doneto početkom školske godine. Podsećamo Vas da smo tada imali daleko manje zaraženih, obolelih i preminulih. Radili smo u otežanim okolnostima i sa povećanim obimom posla, rešeni da nadoknadimo propušteno gradivo i spremni da Vašoj deci, našim učenicima, pomognemo u savladavanju novog na najbolji mogući način.
Apelujemo na Vas, poštovani roditelji, da donesete krajnje razumnu odluku i Vašoj deci omogućite prelazak na onlajn nastavu, kako bi se u školama zaustavila transmisija virusa.
S poštovanjem
U Beogradu, 29.11.2020. godine
Potpredsednik Unije SPRS, Zvonimir Jović

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*