Uspeh Mladih Fizičara I Matematičara Iz Srbije U Rumuniji

Ekipe mladih matematičara i fizičara iz Srbije postigle su u Bukureštu na upravo završenim medjunarodnim takmičenjima iz fizike i matematike izvanredan uspeh – osvajanjem jedne zlatne, više srebrnih i bronzanih medalja i pohvala, saopštila je danasbeogradska Matemačka gimnazija

Uspeh mladih fizičara i matematičara iz Srbije u Rumuniji

Ekipa Srbije iz fizike osvojila je jednu zlatnu medalju, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Učenik 4. razreda Matematičke gimnazije Milan Krstajić osvojio je zlatnu medalju i titulu najboljeg u eksperimentalnom delu, učenici istog razreda Emil Maid i Ilija Burić osvojili su srebrne medalje, a učenik trećeg razreda iste gimnazije Luka Bojović osvojio je bronzanu medalju.

Učenica gimnazije iz Kragujevca Ljubica Vujović takodje je osvojila bronzanu medalju, kao i učenik gimnazije iz Zaječara Bojan Roško.
Ekipu Srbije iz matematike činila je šestočlana ekipa koja je osvojila dve bronzane medalje (učenik 4. razreda Matematičke gimnazije Simon Stojković i učenik Gimnazije iz Niša žarko Randjelović) i dve pohvale (učenici 4. i 3. razreda Matematičke gimnazije Lazar Radičević i Jelena Trišović).

Takmičili su se i učenici 4. i 3. razreda Matematičke gimnazije Vukašin Brković i Ivan Tanasijević.

U saopštenju se navodi da su tradicionalna medjunarodna takmičenjima iz fizike i matematike (Romanian Master of Physics i Romanian Master of Mathematics) u Bukureštu medju najprestižnijim i najozbiljnijim takmičenjima koje tradicionalno organizuje Rumunija.
Organizator poziva nacionalne ekipe iz celog sveta za koje smatra da su najbolji u fizici i matematici i koji tradicionalno pokazuju najbolje rezultate na svetskim olimpijadama.

Takmičenja su i neka vrsta treninga i pripreme za medjunarodne olimpijade, a učestvovalo je oko 90 takmičara iz petnaestak zemalja, medju kojima su Rumunija, Bugarska, SAD, Velika Britanija, Kina, Rusija, navedeno je u saopštenju.

Izvor „Press“

 

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*