USPRS: Vlast ni najmanje ne zanima koliko je prosvetara zaraženo

ucionica

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da vlast ni najmanje ne zanima koliko je zaposlenih u prosveti zaraženo i na bolovanju zbog koronavirusa, a koliko je njih u izolaciji.

Navodeći da je u svom obraćanju javnosti u nedelju premijerka Ana Brnabić rekla da je u osnovnim školama u Srbiji bolesno 39, a u srednjim 52 učenika, USPRS je konstatovao kako je postalo jasno da to „samo doprinosi sveopštoj idili“.

Prosvetari su upozorili da se, uprkos tome što škole popunjavaju upitnike i tabele, niko ne bavi brojkama, i da ih svakako niko ne analizira, a da o zamenama odsutnih ne treba ni govoriti, „jer ih je nemoguće naći, čak i u uobičajenim zdravstvenim okolnostima“.

„Ponavljamo zahtev da naše koleginice i kolege sa dijagnozama podložnijim kovidu-19, odmah nastave rad od kuće. Čekati da se obrazovni sistem slomi, najlošije je što nam se može dogoditi, a izgleda da je to jedini scenario koju ova vlast ima“, zaključio je USPRS.

Izvor: N1

Jedan komentar na USPRS: Vlast ni najmanje ne zanima koliko je prosvetara zaraženo

  1. Petar kaže:

    Kako vi iz sindikata mislite da profesor zarazen kovidom radi on lajn nastavu,ako je na bolovanju sa temperaturom, ili ako nedaj boze zaradi respirator.A mozemo predpostaviti i takav scenario.Znaci ne mozemo ni bolesni da budemo!!!Sta je ovo?
    Stihija ili kako to da nazovemo.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*