Verbić: Za koji dan novi pravilnik o ocenjivanju

sole_620x0

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je će novi pravilnik o ocenjivanju u srednjoj školi biti objavljen prvih dana septembra.
„Ovim dokumentom bitno će se drugačije vrednovati ne samo rad na času i šta to nastavnik treba da ispituje, nego i disciplina, izostanci sa časova“, rekao je Verbić u intervjuu za „Politiku“ od nedelje.
Prema njegovim rečima, biće to dobar, jak alat u rukama nastavnika za kvalitetnije ocenjivanje.

Upitan kada će biti završen posao oko tehnoloških viškova u prosveti, Verbić je rekao da će biti dva kruga pravljenja lista i da će za to biti potreban čitav septembar.

„Jer da nema drugog kruga, među tehnološkim viškovima bi bilo previše mladih, što nikome nije u interesu, i sindikati i direktori su svesni te opasnosti“, rekao je Verbić.

On je naveo da će Ministarstvo posle prvog kruga pitati sve zaposlene ko želi dobrovoljno da ode.

„Potom ćemo napraviti drugi krug, kako bi se na listama našli kao viškovi upravo ti ljudi koji se prijave, a da zadržimo, ako je ikako moguće, ove mlađe“, rekao je Verbić.

Izvor: B92

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*