VERUJ U OBRAZOVANjE

Poštovane koleginice i kolege,

Svakome ko danas radi u srpskoj prosveti jasno je da nam nije dobro. Prošlo je ono vreme kada su se cenila mišljenja učitelja i u kome je čak i jedan nepismeni vladar naređivao otvaranje škola. Valjda je ovo tako i zamišljeno, kao dirigovana akcija urušavanja svega što smo voleli, za šta smo se školovali i čemu smo se nadali.

Unija sindikata prosvetnih radnika jedini je sindikat u prosveti čije kompletno rukovodstvo radi u osnovnom i srednjem obrazovanju. Iz različitih gradova, dolazimo i razgovaramo kako je u Zrenjaninu, Kruševcu, Čačku, Kragujevcu, Beogradu. Pričamo, razmenjujemo iskustva i uvek zaključimo jedno te isto, svuda su problemi identični. Imena su različita, načelnici školskih uprava su ovaj ili onaj, direktorke i dikretori su ta ili neko, inspekcije su ovih ili onih, ali – sve je, poput matematičke formule, isto!
I šta nam je činiti? Možemo da kukamo, to je naše legitimno pravo. Možemo da čekamo da nam se popravi status, to mnogi od nas rade. Možemo da se povučemo u sebe i mislimo da smo završili sve svoje borbe, to je ljudski, posle svih ovakvih godina, ali MOŽEMO I DA MENjAMO! Zajedno da menjamo, da pokušamo da vratimo osmehe na lica svojih kolega, da vratimo nadu, jer, bojim se, da nam i ona ponestaje.
Odlučili smo da vas pozovemo da podržite našu kampanju VERUJ U OBRAZOVANjE.
Videćete spotove, a onda predlažite, kritikujte, razmišljajte gde i kako bismo mogli da pomerimo stvari u glavama onih koji nas okružuju, a i svojim, naravno. Reći ćete da je nemoguće! Logično, ali ne sasvim tačno! Ništa, ali ništa nije nemoguće, pa ni Srbiju vratiti na puteve slavnih obrazovanih ljudi iz njene prošlosti. Ne valja i neće valjati, promene su neophodne, a verujte na reč i dalje NEMA KO DRUGI, ni da ih predloži, ni da ih sprovede. Očekujemo vaše komentare i pomoć u svakom smislu, kampanja i zvanično počinje!
INFO USPRS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*