Vlada: Konstiutisan Savet za strateška pitanja i reforme u obrazovanju

vladasrbije_f

U Vladi Srbije danas je konstituisan Savet za strateška pitanja i reforme u oblasti obrazovanja, vaspitanja i nauke, kojim će predsedavati premijerka Ana Brnabić.

Kopredsednici Saveta su resorni ministar Branko Ružić i Mladen Šarčević, specijalni savetnik predsednika Republike i premijerke za reformu obrazovanja i nauke, saopštila je Vlada.

Prioritetni zadaci tog tela su priptema Strategije razvoja obrazovanja, vaspitanja i nauke do 2030. godine, razvoj infrastrukturnih objekata, odnosno izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih vrtića, izgradnja stanova za mlade naučnike u Nišu, izgradnja umetničkih fakulteta, uvođenje visokoškolskog dualnog obrazovanja.

Ružić je obavestio premijerku Brnabić da se „intenzivno radi na razvoju projekta državne mature“, a da bi Strategija razvoja obrazovanja trebalo da bude pred Vladom već početkom iduće godine.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*