Vučića boli glava zbog prosvete!

vučić

Mandatar za sastav Vlade Aleksandar Vučić uglavnom je popunio ministarska mesta, ali po svom priznanju muku muči sa dva resora.

Najveće nedoumice, kako „Alo!“ saznaje, ima u vezi sa novim ministrom prosvete. Premijer ima na umu nekoliko imena, ali prema našim saznanjima do sada nije razgovarao ni sa jednim od potencijalnih kandidata.

Kako otkriva izvor „Alo!“, potpuno je izvesno da dosadašnji ministar prosvete Srđan Verbić nije ni pod razno viđen ponovo u toj fotelji, ali se još uvek ne zna ko će doći na njegovo mesto u narednoj vladi.

Rukovođenje prosvetom je izuzetno odgovoran i obiman posao i zato ta funkcija mora otići u ruke nekoga ko zaista ima i znanje i snagu, ali i kapacitet da sve to izgura. Pogotovo u ovom periodu, kada je neophodna i ozbiljna reforma prosvetnog sistema. Zato premijer ima velike nedoumice koga da postavi u fotelju ministra prosvete. Naravno, ima na umu nekoliko kandidata, ali još nije siguran ko je najbolje rešenje, pogotovo što je i u Verbića polagao velike nade, a ispostavilo se da je on bio jedan od najvećih promašaja u prethodnoj vladi – otkriva naš sagovornik.

Kako podseća, potpuno je jasno da je Verbić za sve prilično razočarenje.
- Pokazalo se da uopšte nema sposobnost da rukovodi ministarstvom. Verbić je imao toliko kikseva za ove dve godine da je čak i sam premijer javno ukazivao na njegove propuste – napominje naš sagovornik. On dodaje da je tako u jednom momentu sam premijer Vučić počeo da se bavi reformom prosvetnog sistema, što zaista nije u opisu njegovog posla, a počeo je i lično da obilazi škole po Srbiji.

- Prosto, neko je morao da dela u tom sektoru, koji je s Verbićem na čelu posustao. Takođe, ministar se uopšte nije snašao ni prilikom štrajkova prosvetara, pa se čak i javno svađao sa njima umesto da spusti tenziju i reši situaciju – podseća sagovornik „Alo!“. Naš izvor dodaje i da je u vreme Verbićevog ministrovanja bilo problema i prilikom prijemnih ispita, te izbora školskih udžbenika, ali i brojnih drugih propusta.

Mnogi se kandiduju

Kao kandidati za ministra prosvete u medijima su do sada pominjani Branislav Ranđelović, član PUPS-a, asistent na Elektronskom fakultetu u Nišu, koji je nedavno imenovan za direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, zatim Branko Kovačević, nekadašnji rektor Univerziteta u Beogradu, koji je trenutno predsednik Saveta BU i predsednik Nadzornog odbora EPS-a. Pominjan je i direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Izvor: Alo

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*