Zahtevi USPRS-a Vladi Srbije

zj

U školama je sve veća potražnja za nastavnicima, a maturanti sve ređe biraju nastavnički poziv. Ova pojava ne čudi Zvonimira Jovića, predsednika USPRV, koji napominje da će tako biti sve dok prosvetni radnici ne budu bili za svoj posao adekvatno plaćeni.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je pokrenula inicijativu za hitne pregovore sa Vladom republike Srbije, a naveli su četiri tačke o kojima bi trebalo razgovarati.

Kako navodi Zvonimir Jović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, prosečna plata u republici Srbiji, prema podacima objavljenim tekuće godine za gotovo 6 hiljada veća od prosečne plate prosvetnog radnika, a to je svakako jedan od razloga nezadovoljstva prosvetara.

Jović smatra da je upravo ovo jedan od razloga što se mladi ljudi ne upisuju na nastavničke smerove na fakultetima, a neretko i odlaze iz prosvete.

Jović zaključuje da je povećaje od 5, 5 posto nedovoljno, te da ono otprilike treba da bude približno inflaciji, da bi se popravio položaj i standard prosvetnih radnika.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*