Зауставити сва мувања с платама у јавном сектору

5-red_0
Министарство финансија и привреде упутило је Влади Србије на усвајање уредбу о изради јединственог регистра запослених у јавном сектору, који треба да буде успостављен до краја септембра, саопштило је то министарство.

Регистар ће помоћи да се успостави ред у држави и биће основ да се од наредне године уведе централизована исплата зарада свим запосленима у јавним службама преко Управе за трезор. Процењује се да би тиме држава остварила уштеду у буџету и до 10 одсто.

Увођење регистра запослених у јавним службама је битан сегмент структурних реформи јавног сектора, које је у јуну предложио министар Млађан Динкић кроз измене Закона о буyетском систему, а ту меру подржао је и Фискални савет.   „Министар финансија ће путем регистра моћи да прати све могуће издатке за запослене у јавним службама, као што су зараде, плаћања за прековремени и ноћни рад, бонусе и све друге издатке, што ће створити услов да се елиминишу сви фиктивни и непотребни расходи у које министарство сада нема увид„, нагласио је Динкић. Регистар ће омогућити и да се направи детаљна анализа оптималног броја запослених у јавном сектору, а све у циљу спровођења структурних реформи. Регистар ће водити Управа за трезор, у електронском облику, а сви буџетски корисници, на свим нивоима, биће обавезни да месечно достављају кадровске податке о броју запослених и ангажованих на раду по било ком основу, као и о њиховим примањима.

Извор: dnevnik.rs

Један коментар на Зауставити сва мувања с платама у јавном сектору

  1. marijuca каже:

    dal postji veci smrad al dobro udahnuces svezeg vazduha sa seicima i doneti malo svezeg vazduha i njihovim DOBRIM PRIJATELJIMA

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*