ZBOG SVE ČEŠĆIH NAPADA U ŠKOLAMA, ŠTRAJK!

osnovna-skola-jova-jovanovic-zmaj-sremska-mitrovica

Đaci u Sremskoj Mitrovici nisu imali prvi čas, Sindikat prosvetnih radnika traži sastanak sa ministrom Šarčevićem!

U 15 osnovnih i srednjih škola u Sremskoj Mitrovici đaci danas nisu imali prvi čas, zbog štrajka upozorenja koji je organizovao Sindikat prosvetnih radnika Sremska Mitrovica (SPRSM), zbog sve češćih incidenata koji se dešavaju u školama, gde su ugrožena i deca i nastavnici

- Incident koji se desio 16. oktobra u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici, kada je učenik napao direktora škole, poziv je na reakciju svih zaposlenih u prosveti. Ovim činom ugrožena su prava i dostojanstvo kako učenika tako i nastavnika – rekao je predsednik IO Joca Kopčić za Tanjug.

Predstavnici sindikata traže status službenog lica za sve prosvetne radnike, izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, izmenu Pravilnika o društveno korisnom radu, Pravilnika o postupanju u slučaju nasilja, kao i sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem.

Izvor: Informer

2 komentara na ZBOG SVE ČEŠĆIH NAPADA U ŠKOLAMA, ŠTRAJK!

  1. Anonimna kaže:

    U skoli u kojoj radim prosle godine je bilo 9 napada ucenika na nastavnike. Ove nedelje je jedna koleginica zavrsila na urgentnom zbog napada ucenika na nju. Prosle godine ni jedan od ucenika napadaca nije ispisan. Svi su i dalje tu i povremeno ispoljavaju agresiju. Ucenik koji je sada napao koleginicu je privremeno sklonjen sa nastave. Iako je u pitanju srednja skola koja nije obavezna, stalna je prica rukovodstva da ucenici imaju pravo da idu i u skolu i ako bi pokretali postupke i ispisivali ucenike ostali bi bez fonda. Takodje stalno se preispituje ponasanje nastavnika, da li je imao dobar pristup i da li je mozda svojim ponasanjem uticao da ga ucenik napadne. Tako se zaposleni drze u strahu. Zato vecina cuti i bira posao koji im znaci egzistenciju pa i po cenu da budu pretuceni.

  2. Anonimus kaže:

    Strasno,mojoj koleginici se desilo da je ucenica prisla nastavnickom stolu i namerno joj srusila nov lap top sa stola.Naravno lap top je unisten,koleginica ga jos otplacuje,jer je uzet na kredit,a ucenica je prosla sa vrlo dobrim vladanjem.
    Takav nam je sistem,deca zasticena kao beli medvedi!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*